NATTPASSAGE

URPREMIÄR 7 OKTOBER KULTURHUSET STADSTEATERN (Fri Scen)
Vidare spel i Madrid, Spanien. Pjäsen är nu uttagen till den stora scenkonstfestivalen ”Ellas Crean” i Madrid.

Det skymmer. Ett nattåg går genom Europa. Ombord finns Miriam, två medpassagerare och konduktören som kör tåget. De är alla påväg åt samma håll. Men när natten närmar sig, tar deras resa plötsligt en ny riktning.

På en öde äng mitt i ingenmansland står ett hundratal personer och väntar. Nästan alla bär på en väska. Vissa bär på ett barn. De står i kvadratiska formationer om 40 personer. De är också på väg. De väntar på ett nattåg.

Nattpassage är en berättelse som tar avstamp i en verklig händelse som ägde rum i Makedonien förra året. Vad händer med människan vars världsbild styrs av misstänksamhet? Hur snabbt kan rädslan fatta grepp om en människa? Och när skymningen faller, och vi inte riktigt vet var vi ska ta vägen, vad krävs då för att göra gott?

En föreställning om misstänksamhet, rädsla och civilkurage.

I föreställningen förekommer flera språk och den kommer därför att vara textad.

Astrid Menasanch Tobieson är regissör och dramatiker. Hon har tidigare satt upp föreställningar som I landet som aldrig brann brinner nu trädenMaktdröm100 barn och Men det skulle ni aldrig våga. Senaste åren har hon varit en politisk röst i samhällsdebatten i och med att Spanien införde Munkavlelagarna som inskränker demonstrationsrätten och yttrandefriheten. Nu är hon aktuell med Nattpassage.

Boka biljetter här Kulturhuset Stadsteaterns hemsida

TRAILER NATTPASSAGE